Національний корпус української мови: концептуальний аспект - Демська-Кульчицька, О. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті висвітлено засади формування та формалізації матеріалів Національного корпусу української: обґрунтовано принципи добору текстів, визначено кількість та обсяг текстових фрагментів, подано адаптовану систему кодування первинних даних.