Тыпалогія семантычных пераўтварэнняў тэкстаў - Прыстаўка, А. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
Зварот да вызначэння тыпаў семантычных пераўтварэнняў тэкстаў абумоўлены важнасцю гэтага пытання для патрэб камп’ютэрнай лінгвістыкі. Даследаванні асаблівасцей будовы чалавечага мыслення можа растлумачыць далейшыя кірункі працы па ўдасканаленні перакладных праграм, праграм рэферыравання тэкстаў і г. д.