Фразеологічні синоніми з нумеративним компонентом в українській мові - Прядко, І. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті розглянуто найбільш загальні особливості синонімічних фразеологізмів з нумеративним компонентом у складі. Наголошено, що взаємозаміна у контекстах синонімічних ФО можлива лише у випадку їх тотожності. Залежно від позначуваного числа нумеративний компонент переважно впливає на відтінки фразеологічних значень.