Дума в контексті фольклористичних, літературознавчих та лінгвістичних досліджень - Берегова, Н. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті дано загальну характеристику української думи, простежено історію зацікавлень нею в науковій думці (українській, російській, польській тощо), окреслено основні перспективи лінгвістичного дослідження, зокрема лексичної репрезентації цього жанру .