Лексико-семантична репрезентація образу „Чорнобиль” у мові сучасної української хронікально-документальної прози - Гоцинець, І. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті висвітлено проблему лексико-семантичної репрезентації образу „Чорнобиль” як одного з найбільш смислово насичених та експресивно маркованих знаків сучасної української хронікально-документальної прози чорнобильської тематики. Виокремлено асоціативно-семантичну групу лексики „аварія‖, яка репрезентує ключові мікротеми аналізованої документальної епіки. Здійснено дослідження типів їх контекстуальних реалізацій у мові творів В.Яворівського, А. Михайленка, В. Трегубова, І.Малишевського та ін. авторів.