Семантичний простір з домінантою людина (на матеріалі української ойконімії) - Купчинська, З. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
Проблему „людина і мова‖ можна розглядати через призму оніма, в якому сфокусувалися буття людини, її мовна свідомість. Семантичний простір із домінантою людина репрезентовано коренями твірних основ українських ойконімів: *baba, *bat’ko, *bratъ, *curka, *diva, *dytja, *didъ, *muzь, *otrokъ, *sestra, *vdova; carъ, *gončarь, *gostь, *kmitъ, *korolь, *panъ, *tatъ, *xusa, *vojь, *xlopъ, *čexъ; *ljudъ, *ostolopъ.