Семантичне наповнення мікроконцепту гора в українській поетичній мові - Прокопович, Л. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті здійснено дослідження мікроконцепту гора як репрезентанта вертикальної осі відкритого простору. Визначено компоненти його лексико-семантичної парадигми, простежено типи граматичних конструкцій, у рамках яких актуалізується просторова семантика.