Срібловмісні полімерні нанокомпозити - Гресь, О.В.; Лебедєв, Є.В.; Матюшов, В.Ф. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Проаналізовано методи одержання наносрібла різних форм, композиційних матеріалів на його основі та їх застосування для каталізу, в наномасштабній електроніці, фотоніці, а також використання срібла у вигляді нановолокна для зниження порога перколяції в електропровідних системах. Увагу приділено методам синтезу наночастинок срібла з контрольованими формою та розміром; можливості стабілізації дисперсії нанорозмірних частинок. Наведено методи створення срібловмісних композитів з одночасним формуванням наночастинок і полімерної матриці, що дозволяє одержувати матеріали з новими властивостями для ефективного технологічного використання.