Матеріали до словника-мінімуму основних термінопонять концептуальної семантики - Іващенко, В. (Лексикографічний бюлетень, 2006)
У статті пропонуємо перелік та визначення основних метапонять, за допомогою яких можна описати такі лінгвістичні об’єкти, як концепт та концептосфера, враховуючи лише лексико-семантичний рівень їх актуалізації. Пропонований словник- мінімум містить як уже відомі (однак в окремих випадках дещо переосмислені та дефінітивно оновлені) у цій галузі лінгвістичного знання термінопоняття, так і введені автором новотвори.