Пам'яті К. Л. Ющенко (Вісник НАН України, 2001)
15 серпня 2001 р. пішла з життя видатний вчений-математик, фахівець у галузі програмного забезпечення комп'ютерів, член-кореспондент НАН України, Заслужений діяч науки і техніки Катерина Логвинівна Ющенко. Разом з В. М. Глушковим вона стояла у першій ланці засновників Інституту кібернетики НАН України і назавжди пов'язала з ним своє життя.