Основні критерії встановлення параметрів синонімічності слів в електронному словнику синонімів української мови - Устимець, О. (Лексикографічний бюлетень, 2007)
У статті проаналізовано основні критерії встановлення синонімічності слів під час побудови Електронного словника синонімів української мови (ЕСС) на базі комп’ютерної версії „Словника синонімів української мови”. Визначення критерію семантичної подібності слів запропоновано вирішувати через встановлення схожості їхніх тлумачень, спираючись на теорію семантичних станів мовних одиниць.