Синоніми в українській логопедичній термінології - Іваненко, І. (Лексикографічний бюлетень, 2008)
Стаття присвячена аналізові української логопедичної термінології з погляду синонімічних відношень. Виявлено такі групи синонімів, як іншомовного та автохтонного походження, іншомовного походження (прості і складені), питомо українські, словосполучення із питомих компонентів як синоніми до однокомпонентних запозичень тощо. Результати дослідження можна використатиі для створення ідеографічного термінологічного словника.