"Наука без совісті спустошує душу" (Вісник НАН України, 2001)
Слова Ф. Рабле, винесені в заголовок цього огляду, стали гаслом, під яким 17—20 вересня ц.р. проходив у Києві Перший національний конгрес з біоетики. Організатори конгресу — Національна академія наук, Академія медичних наук, Міністерство охорони здоров'я і Міністерство екології та природних ресурсів України. В роботі конгресу брали участь науковці з Італії, Австрії, Польщі, США, Японії та інших країн. (Основні доповіді конгресу друкуються в цьому та наступних номерах журналу).