Проблеми етики при проведенні експериментальних медичних і біологічних досліджень на тваринах - Рєзніков, О. (Вісник НАН України, 2001)
У центрі біоетичних концепцій, моральних та юридичних норм і правил перебуває людина, необхідність захисту її гідності, прав і здоров'я. Водночас біоетика бере під свій захист тварин і все біологічне розмаїття середовища, в якому живе людина, в разі, якщо біотехнологічна, медична і дослідницька діяльність становлять для них реальну загрозу.