Порядок пенсійного забезпечення науковців має бути чіткішим - Кіблик, В. (Вісник НАН України, 2001)
До Міністерства освіти і науки України надходять численні звернення від підприємств, установ, організацій, а також від окремих громадян, які повідомляють про ускладнення, що трапляються при оформленні пенсії відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність». Розглянемо деякі з проблем, які викликають найбільше запитань.