Словник прийменників сучасної української мови: принципи створення - Мейзерська, І. (Лексикографічний бюлетень, 2010)
У статті здійснено огляд основних принципів лексикографічного моделювання системи прийменників сучасної української мови у світлі функціонально-комунікативного підходу. Побудова моделі Словника передбачає доповнення та уточнення реєстру сучасних українських прийменників, а також лексикографічне опрацювання реєстрових одиниць на засадах системності з урахуванням їхньої структури, значення та функцій. Ключові слова: система прийменників, лексикографічна модель, лексикографічний параметр.