Синтез сорбентів на основі пектину та поліетиленіміну - Кобилінський, С.М.; Рябов, С.В.; Керча, Ю.Ю. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Проведено синтез поліетиленімінвмісних сорбентів на основі цитрусового пектину. Отримано сполуки з вмістом поліетиленіміну від 30 до 71 % мас. і концентрацією аміногруп від 7,59 до11,19 ммоль/г. Вивчено сорбцію йонів Cu^2+, Hg^2+, Zn^2+, Co^2+, Ni^2+, Cd^2+, Pb^2+ залежно від pH і часу сорбції. Встановлено, що найбільшу спорідненість сорбенти проявляють з йонами Cu^2+, Hg^2+ та Ag^2+. Для йонів Cu^2+ кінетика сорбції описується рівнянням псевдо-другого порядку.