Принципи укладання історичного словника запозиченої лексики на матеріалі північноукраїнських пам’яток XVI – XVII ст. - Титаренко, В. (Лексикографічний бюлетень, 2010)
У статті обґрунтовано актуальність і схарактеризовано загальні засади створення історичного словника запозиченої лексики. Проілюстровано лексичний матеріал, який увійде до описуваної лексикографічної праці. Ключові слова: запозичення, історичне джерело та етимологічне джерело лексеми, реєстрове слово, паспортизація, засади укладання словника.