Явище актуалізації лексики в сучасній українській мові (стан і перспективи дослідження) - Ковтунець, О. (Лексикографічний бюлетень, 2010)
У статті розглянуто позамовні та внутрішньомовні чинники впливу на розвиток української мови в кінці ХХ – на початку ХХІ століття. Оглядово подано інформацію про вивчення змінних процесів на лексичному рівні мови. Детальніше розкрито питання актуалізації в сучасній українській мові, названо причини явища актуалізації, обґрунтовано термін “актуалізована лексика”, описано ознаки актуалізованого слова. Ключові слова: змінні процеси, лексичний рівень, українська лінгвоекологія, явище актуалізації, актуалізована лексика.