Етнокультурна інтерпретація концепту “рушник” в українській фразеології - Одинченко, Д. (Лексикографічний бюлетень, 2010)
У статті висвітлено значення концепту “рушник” в українській фразеології, виявлено етнокультурну символіку аналізованого компонента, з’ясовано природу й зміст концептів, що виникають при вторинній категоризації світу. Ключові слова: фразеологічна одиниця, концепт, символ, концептуальна картина світу, етнокультура.