Кінетика біосорбції йонів міді дріжджами, міченими частинками наномагнетиту - Маніло, М.В.; Лізунов, В.В.; Ар’єв, І.А. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2010)
В роботі досліджено процес біосорбції йонів міді магнетокерованими дріжджами S.сerevіsіae. Магнетні властивості дріжджовим клітинам надавалися шляхом приєднання різної кількости магнетних наноміток. Було визначено оптимальну кількість магнетних наноміток, яка дозволяє ефективно вилучати дріжджові клітини методою магнетної сепарації, не зменшуючи при цьому сорбційну здатність клітин.