Стратегічна мета — точність вимірювань - Кондратов, В. (Вісник НАН України, 2001)
Надзвичайно актуальним для сучасного приладобудування завданням є створення цифрових вимірювальних приладів з автоматичною корекцією похибок результатів вимірювання величин різної фізичної природи. Активні дослідження в цьому напрямі проводяться в Інституті кібернетики ім. В. М. Глушкова НАН України. Зокрема, тут розроблено теорію автоматичної корекції похибок за нелінійної та нестабільної функції перетворення сенсора, тобто таких похибок, які є постійними або прогресують з часом внаслідок старіння та деградації матеріалів чутливих і конструктивних елементів сенсора.