Розмірний ефект у питомій провідності сандвіча з монокристалічною структурою - Шкурдода, Ю.О.; Дехтярук, Л.В. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2010)
У рамках модифікованого моделю Фукса—Зондгаймера теоретично проаналізовано розмірний ефект у питомій провідності сандвіча (тришарової плівки) з монокристалічною структурою. Одержано загальний та асимптотичні вирази для провідности σ сандвіча та виконано докладний числовий розрахунок залежности σ зразка від товщини прошарку за довільних значень параметрів, які характеризують провідник. Передбачено немонотонну розмірну залежність провідности, яка є чутливою до характеру взаємодії носіїв заряду з інтерфейсами сандвіча.