Фотометрія платівок, оцифрованих сканером Microtek ScanMaker 9800XL TMA - Андрук, В.М.; Бутенко, Г.З.; Яценко, А.І. (Кинематика и физика небесных тел, 2010)
Подаються деякі результати фотометрії платівок, оцифрованих сканером Microtek ScanMaker 9800XL TMA, обробку здійснено у пакеті MIDAS/ROMAFOT. Для платівок з двома експозиціями запропоновано і реалізовано метод лінеаризації характеристичної кривої для кожної експозиції окремо. Продемонстровано етапи обробки оцифрованих платівок з автоматичним виключенням фотометричного рівняння поля. Розглянуто питання залежності похибок отриманих координат та зоряних величин від блиску зірок.