Проголошення ЗУНР: проблема легітимації - Реєєнт, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Досліджено проблему легітимізації проголошення ЗУНР, доведено, що усі до- леносні рішення, пов’язані із утворенням держави, базувалися на засадах народо- правства і широкого громадського представництва. Наголошено на відсутності зовнішніх атрибутів легітимізації ЗУНР.