Історіографія як форма самосвідомості історичної науки (рецензія на монографію І.Колесник "Українська історіографія: концептуальна історія") - Онопрієнко, В.І. (Вісник НАН України, 2014)
У монографії І.І. Колесник «Українська історіографія: концептуальна історія» К.: Фенікс, 2013 (за ред. В.А. Смолія) проаналізовано, як ускладнювався, збагачувався й оновлювався понятійний апарат української історіографії від доби модерну до наших днів.