80-річчя академіка НАН України В.М. Яковенка (Вісник НАН України, 2014)
Видатний учений, визнаний лідер наукової школи з радіофізичних досліджень властивостей плазми твердих тіл, доктор фізико-математичних наук (1974), професор (1984), заслужений діяч науки і техніки України (1990), академік НАН України (2000) Володимир Мефодійович Яковенко народився 7 листопада 1934 р. у с. Роздорне Білгородської області.