60 років співробітництва в ім'я науки та миру на Землі (до 60-річчя створення Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН)) (Вісник НАН України, 2014)
У 2014 році Європейська організація ядерних досліджень – ЦЕРН святкує свій 60-річний ювілей «науки на службі миру». Створення цього найбільшого і єдиного у своєму роді науково-дослідного центру з фізики елементарних частинок з повним правом вважають однією з найважливіших віх у розвитку сучасної фізики. За всі роки своєї діяльності ЦЕРН дав ученим можливість хоч трохи підняти завісу над таємницею побудови нашого Всесвіту.