Ідентифікація ліній поглинання рідкоземельних елементів у ділянці спектру λλ 610.25−610.57 нм roAp-зір HD 101065, HD 134214, HD 137949, HD 24712 - Михайлицька, Н.Г. (Кинематика и физика небесных тел, 2010)
У ділянці спектру λλ 610.25—610.57 нм rоАр-зорі НО 101065 ідентифіковано лінії поглинання рідкоземельних елементів, яких немає у відомих базах спектральних ліній атомів VALD та DREAM. Ідентифіковані лінії були використані при розрахунках синтетичних спектрів для roАр-зір HD 137949, HD 134214, HD 24712. Визначено верхню межу оцінок lggf ідентифікованих ліній. За лініями Nd III λλ 669.083 нм, Са I λ 616.217 нм визначено модуль магнітного поля та параметр обертання/пульсацій vsini. Для roАр-зір HD 134214, HD 24712 вперше визначено вміст елемента за лініями Nd III. Розрахунки виконано за допомогою програми SynthM, складеної С. А. Ханом.