Греко-католицьке духівництво в умовах ЗУНР: роль у формуванні органів влади, творенні українського війська - Єгрешій, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано громадсько-політичну та просвітницьку роботу греко-католицького духівництва, визначено вплив церкви на формування органів влади ЗУНР, доведено, що в період національно-визвольних змагань 1918–1923 рр. ГКЦ зайняла виразну державницьку позицію.