Церковно-релігійний чинник національного державотворення ЗУНР - Пилипів, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано участь душпастирів Греко-католицької церкви у діяльності центральних і місцевих органів влади і управління ЗУНР, їх духовна опіка над військовиками Галицької армії.