ЗУНР у маніпулятивних технологіях сучасних громадсько-політичних організацій і партій - Адамович, С. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано спроби політичних сил використати спадщину ЗУНР у політичних процесах в Україні наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст.