Руйнівний вплив Першої світової війни на соціально-економічний стан Центрального Передкарпаття - Клапчук, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Визначено наслідки Першої світової війни на соціально-економічні процеси на Станиславівщині (Центральне Передкарпаття).