Львівський Ставропігійський інститут (1914–1925) - Орлевич, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Відтворено діяльність Львівського Ставропігійського інституту в роки Першої світової війни та в першій половині 1920-х рр., проаналізовано взаємини русофілів та українофілів в окреслений період, визначено причини домінування та опанування русофілами Ставропігійського інституту після переходу Східної Галичини під владу Польщі.