Polsko-ukrainska wojna o wschodnia Galicje 1918–1919 r. Polskie spojrzenie - Klimecki, M. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано геополітику польсько-української війни (листопад 1918 – липень 1919 рр.), подано образ цієї війни в польській науковій і суспільній думці.