Освітні процеси в Західно-Українській Народній Республіці (1918–1919 рр.) - Шологон, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті досліджено культурно-освітню політику ЗУНР, розглянуто етапи становлення національного шкільництва, проаналізовано основні законодавчі акти УНРади та Державного Секретаріату освіти і віросповідань.