УНР і ЗУНР: проблема взаємин на тлі соборності України - Гаврилів, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Здійснено спробу проаналізувати взаємини УНР і ЗУНР, передусім, у військо- вій сфері, з’ясовано причини поразки української революції.