Політична і дипломатична діяльність В’ячеслава Липинського: галицькі сюжети - Патер, І. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті висвітлено зв’язки В. Липинського з галицькими політичними діячами та наддніпрянськими політемігрантами у розвитку національної ідеї, його дипломатичну діяльність щодо затвердження Української держави на міжнародній арені, розробку ідейних основ українського консерватизму.