Боротьба за мости через Дністер напередодні Чортківської офензиви - Дєдик, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті аналізується боротьба за переправи через Дністер під час українсько-польської війни 1918–1919 рр. Результат цих боїв помітно змінив тактичну ситуацію на фронті, на декілька днів позбавивши дві польські дивізії можливості продовжувати наступ, створивши сприятливі умови для започаткування Чортківської офензиви.