Вишкільно-виховний досвід Збройних сил України 1917–1920 рр - Кривизюк, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано систему вишколу та виховання в українських військових формаціях доби Центральної Ради, Гетьманату, Директорії Української Народної Республіки, Західно-Української Народної Республіки.