Громадсько-політична діяльність Степана Витвицького в роки національно-визвольних змагань (1918–1923) - Швед, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано участь Степана Витвицького в революційних подіях листопада 1918 р., розглянута його діяльність в державних інституціях ЗУНР, проаналізовано його взаємини із чільними діячами української держави.