Пресові видання ЗУНР: специфіка функціонування та ідеологія змістового наповнення - Кобута, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано специфіку розвитку української преси в період становлення ЗУНР, подано характеристику типології газетних видань, їх ідейної спрямованості.