Початковий етап діяльності Директорії ЗУНР в рецепції Матвія Стахіва - Малець, О. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті визначено ставлення Матвія Стахіва до чільних проблем україн ського державотворення (листопад 1918 – січень 1919 рр.), проаналізовано передумови утворення, основні вектори внутрішньої та зовнішньої політики Директорії УНР.