Дискусійні питання історії ЗУНР - Кондратюк, К. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
У статті аналізуються питання, які все ще залишаються в історіографії Західноукраїнської Народної Республіки. Автор звертає увагу на контроверсійні точки зору щодо революційних подій, які відбулися 1 листопада 1918 р. у Львові, стосовно часу існування ЗУНР, Акту злуки УНР та ЗУНР, причин поразки Української Галицької армії тощо.