Українсько-польсько-більшовицька війна 1920 року в сучасній українській та польській історіографіях - Лаврецький, Р. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2009)
Проаналізовано національно-визвольні змагання українського народу 1917 – 1921 рр., зокрема, охарактеризована українсько-польсько-більшовицька війна 1920 р. в оцінці сучасних українських та польських істориків.