“Просвіта” в контексті суспільно-політичної і культурної ситуації в Галичині та Австро-Угорщині (друга половина XIX – початок XX ст.) - Погребенник, Ф. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Проаналізовано політичні передумови заснування “Просвіти”, подано основні етапи його розвитку та види діяльності.