80-річчя члена-кореспондента НАН України І.О. Дудки (Вісник НАН України, 2014)
Видатний міколог, фундатор наукової школи з вивчення біологічного різноманіття грибів, доктор біологічних наук (1978), професор (1986), член-кореспондент НАН України (2009), заслужений діяч науки і техніки України (2005), лауреат премії ім. М.Г. Холодного НАН України (1982) і Державних премій України в галузі науки і техніки (1983, 1990, 2005) Ірина Олександрівна Дудка народилася 4 грудня 1934 р. в Харкові.