Флористичне розмаїття Львівщини - Малиновський, К. (Праці наукового товариства ім. Шевченка, 2001)
Розглянуто поняття про біологічне розмаїття та особливості флори судинних рослин території Львівської области. Флора її складається з 1805 видів аборигенних та адвентивних судинних рослин, серед яких багато рідкісних, реліктових та ендемічних видів, у тому числі 123 види, занесені до Червоної книги України. Флористична розмаїтість Львівщини пояснюється наявністю в її межах Карпатської гірської системи на півдні, великого центральноєвропейського вододілу (Розточчя), Подільської височини на сході та Поліської низовини на півночі. Наголошено на потребі пильної охорони рідкісних видів рослин, властивих Центрально-європейській, Балтійській та Східноєвропейській геоботанічним провінціям.