Маніфестація ідейних засад Товариства “Просвіта” (За матеріалами Установчих зборів) - Пашук, В. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Проаналізовано виголошені на Установчих зборах “Просвіти” просвітницькі ідеї, які стали ідеологічною основою формування та діяльності організації.