УНДО і ОУН – боротьба за політичні впливи в “Просвіті” - Калиняк, Л. (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність, 2010)
Проаналізовано взаємини УНДО і ОУН з “Просвітою”, окреслено ідеологічне підґрунтя ставлення цих партій до різних суспільних сил та участь їхніх представників у діяльності Товариства.